De ouderen mochten op het welbekende zebrapad poseren. | Foto: pr
De ouderen mochten op het welbekende zebrapad poseren. | Foto: pr Foto: pr

Verzorgingstehuizen naar Beatlesmuseum

Algemeen

Omdat het dit jaar 60 jaar geleden is dat The Beatles hun eerste optreden in Nederland hadden, bedacht de organisatie van het Beatlesmonument met dank aan een aantal sponsors een aantal leuke acties. Over twee weken verschijnt de Hillegommer met een speciale 60 years ago editie. 28 pagina’s boordevol herinneringen van het bezoek door de Fab4 aan het toenmalige Treslong voor het optreden van hun TV-opnamen dat 8 juni 1964 werd uitgezonden.

Op 8 juni 2024 een optreden van Beatles revival in Villa Flora en woensdag 8 mei was het de beurt aan de bewoners van de Hillegomse verzorgingstehuizen. De luxe bus van Brouwer tours kwam keurig op tijd voorrijden bij verzorgingstehuis Parkwijk om de eerste groep bewoners op te halen en reed daarna via Maronia naar Bloemswaard om de rest van het gezelschap bijeen te vergaren.

Met een volle bus en vijftig vrolijke ouderen daarna richting Alkmaar waar het museum van eigenaar Azing Moltmaker al vroeg een parkeerplekje had vrijgehouden. Binnen was er vanzelfsprekend eerst tijd voor een kopje koffie of thee alvorens de rondleiding door het 2.500 m2 grote museum startte.

Wie bespeelden allemaal het drumstel? Hoeveel platen hebben zij gemaakt? Waarom is de juiste volgorde John, Paul, George en Ringo en wat is er waar van het gerucht dat Paul McCartney omgekomen was bij een verkeersongeluk. Het passeerde allemaal de revue. Zelfs de door leerlingen van het Fioretti college geproduceerde hockers waren onderdeel van de rondleiding.

Uiteindelijk bleken de vitrines met de Hillegomse en Treslong attributen de meeste interesse af te nemen. Alhoewel? Het Beatlesmuseum heeft ook het Elvis Presley museum onderdak en zelfs het zeezendermuseum. Een van de Hillegomse bezoekers in de Let It Bios (de bioscoop binnen het museum) bleek lyrisch van Elvis en de zwartwit film King Creole deed haar bijna smelten. ‘Wat een knapperd he, ik blijf nog even kijken’, was haar antwoord toen de stoet verder wilde gaan. Bij het zebrapad van Abbey Road wilde iedereen wel even op de foto en na een lunch verzorgd door Parkwijk en een leuke Beatles surprise voor thuis was het tijd om weer huiswaarts te gaan. De surprise een set Yellow Submarine wanten om zelf te breien of een exemplaar van de foute Beatles2024 kalender bleek, zoals het cliché gaat, een schot in de roos. Een mooie belevenis barstensvol herinneringen aan lang vervlogen tijden rijker zorgde ervoor dat de bewoners van de verzorgingstehuizen met een glimlach rond de mond huiswaarts keerden.

Afbeelding

Uit de krant